De ce te plângi și ce poți face în privința asta

Uneori să te plângi nu e prea mare problemă, dar când vezi oameni care doar asta fac încep să te enerveze puțin. Așa că, până la urmă, de ce se plâng unii oameni?

Viața nu e dreptă

Cam ăsta ar fi principalul motiv pentru care oamenii se plâng și apoi vin întrebările alea de genul de ce au ceilalți atât de multe și eu nimic? sau muncesc așa de mult, de ce nu primesc ce merit?

Nefericirea

Când nu prea ai motive să fii fericit ești un Gică-contra și te cam bați cu morile de vânt. Nu prea mai găsești satisfacție în nimic și e într-un fel normal să te plângi din orice.

Gelozia

E o vorbă că e grea gelozia asta la români și tot ea e de vină și de mentalitatea aia conform căreia ne facem case mai mari ca vecinii doar să arătăm că putem. Ceea ce mu luam în considerare însă este faptul că poate și ei au făcut la fel, să fie mai mare ca a nu știu cui. Apoi gelozia trece, ai casă mare, dar nu prea îți place să o intreți și trec anii, trec, iar la un moment dat te gândești de ce nu ți-ai făcut o căsută micuță și locuiești în ditamai palatul greu de întreținut și încălzit.

Acum că am vorbit despre trei dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se plâng, ce soluții avem ca să ne plângem mai puțin?

Ei bine, o să vin cu trei soluții care funcționează pentru mine și de fiecare dată când nu-mi convine ceva mă gândesc la ele.

De ce te plângi

Gândește înainte să vorbești

Deja e clișeică vorba asta, dar de cele mai multe ori e bine să aplici un filtru atunci când urmează să te angajezi într-o conversație. Poate oamenii nu au chef de subiecte negativiste și te trezești că nu te mai bagă nimeni în seamă. Sau poate că privești situația dintr-un unghi întunecat și nu vezi partea bună, nu întotdeauna lucrurile sunt atât de negre precum le vedem.

Altă problemă ar fi că uneori nu ne gândim dacă ne ajută cu ceva să vorbim despre o anumită problemă. De exemplu, dacă te duci la un prieten și-i spui că nu ești mulțumit de un aspect al vieții tale profesionale, iar acesta vine cu sfaturi pe care tu le ignori sau îi zici că știi tu cum e mei bine, atunci toată chestia e degeaba și nu faci decât să-ți enervezi și prietenul care va ajunge la concluzia că este inutil în conversație din moment ce singur expui problemele și le găsești rezolvări. Rezolvări care s-ar putea să fie pur subiective și să nu ajute cu ceva concret.

Fă-ți un plan

A avea un plan la job, în viață și în toate celelalte aspecte înseamnă să nu te aștepți ca totul să vină de-a gata și astfel scad șansele de a simți nevoia să te plângi din orice. Nu poți să te plângi de un lucru la nesfârșit și să nu-ți faci nici cea mai mică idee despre cum să rezolvi asta. De exeplu, dacă aplici la joburi și nu te cheamă nimeni la interviu e ok să te plângi prietenilor legat de asta, dar dacă vrei cu adevărat să rezolvi problema trebuie să selectezi mai bine joburile la care aplici și să faci schimbări CV-ului tău.

Mulțumește-te cu ce ai

Iar sună clișeic, știu. Cu toate astea, uneori chiar uităm să fim mândri de ceea ce suntem în momentul de față și să ne mulțumim cu ce avem. Vrem mai mult, tot mai mult până nici nu mai contează ce avem pentru că tot timpul vom vrea mai mult și nici după ce vom ajunge să ne îndeplinim toate dorințele nu vom mai fi fericiți pentru că vor apărea altele. Sfatul meu, în acest caz, este să te retragi pentru un moment doar tu cu tine și să te gândești serios la problema asta. Apoi, de fiecare dată când ai un succes să păstrezi ceva timp pentru a-l sărbători, nu să treci direct la următorul lucru pe care în vrei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.