6 lucruri interesante despre Jderul de Copac

În acest articol vă voi prezenta 6 lucruri interesante despre Jderul de Copac. Nu multă lume știe detalii despre Jderul de Copac. Acest animal se regăsește cu precădere în UK, dar este prezent și în România. Jderul de Copac este un mamifer carnivor nocturn cu o greutate de până la 1.5 kg și cu o durată de viață de aproximativ 10-12 ani. În afară de România și UK, îl vei mai găsi și prin Asia Mică, Nordul Irakului și Iranului, Caucaz, Siberia de Vest, dar și în alte țări din Europa.

Din păcate este vânat pentru blana sa și în unele țări se află în pericol de dispariție.

8 lucruri interesante despre Jderul de Copac

În continuarea articolului vă voi prezenta 8 lucruri interesante despre Jderul de Copac

  1. Acestea aparțin familiei de Mustelidae alături de vidre, nevăstuici și castori.
  2. Dieta lor este compusă din ouă, veverițe, iepuri, șobolani și diferite insecte. Cu toate astea, nu îi deranjază nici dacă mănâncă frunze sau diferite fructe pe care le găsesc prin pădure. Ba chiar, pe timp de vară, 30% din dieta lor este alcătuită doar din afine. Concluzia cu privire la dietă este că se pot adapta foarte ușor și acest lucru este un minunat mecanism de adaptare pentru o supraviețuire îndelungată.
  3. Dinții și ghearele lor ascuțit îi ajută să vâneze într-un mod eficient și, în plus față de asta, au gheare semi-retractabile care le permit să escaladeze copacii și să se urce pe ramuri cu ușurință. Ba chiar pot sări din copac în copac atunci când își urmăresc prada.
  4. Aceștia fac sunete stridente, asemănătoare cu cele ale pisicilor, în timpul perioadei de împerechere.
  5. Jderii de Copac sunt foarte atenți cu teritoriul lor și devin vionenți atunci când le este încălcat.
  6. Experții spun că Jderii de Copac se înțeleg bine cu Veverițele Roșii, aceștia atacând doar veverițele gri.
answear.ro

Lasă un comentariu