4 lucruri de care să ții cont când alegi un ceas

În articolul de astăzi vom vorbi despre cele 4 lucruri de care să ții cont când alegi un ceas. Fie că este smartwatch sau ceas tradițional, ceasul este un accesoriu fără de care o persoană nu putea să iasă din casă pentru că noțiunea timpului era foarte ușor de pierdut. Odată cu apariția telefoanelor mobile, funcția de aflare a orei a fost transferată către acestea și ceasul a devenit un mod prin care îți poți arăta statutul social și gusturile stilistice.

Înainte de a trece la articolul propriu-zis vreau să punctez faptul că, personal, nu sunt de acord cu oamenii care cheltuie bani pe care nu-i au ca să își cumpere obiecte menite să le crească poziția socială în ochii celorlalți. Consider că cel mai bine te rezumi la acesorii și articole vestimentare care se îcadrează în bugetul tău. Până la urmă atitudinea și modul în care îmbini aceste obiecte contează.

4 lucruri de care sa tii cont cand alegi un ceas

Mecanismul

Sau inima ceasului cum mai este acesta numit, este responsabil pentru buna funcționare a acestuia și principalele tipuri de mecanism sunt cele electronice/quartz și mecanice.

Mecanismul electronic quartz. Acestea, la rândul lui, se împarte în ceasuri cu baterie sau pe bază de lumină solară. Dacă o baterie normală durează între unul și doi ani, cele pe bază de lumină solară se vor încărca de fiecare dată când ceasul este atins de lumină și are o durată de viață foarte lungă. Principalul avantaj al mecanismului de tip Quartz este rezistența mult mai ridicată la șocuri și este cel mai precis mecanism pentru un ceas.

Mecanismul Mecanic. Împărțit tot în două subcategorii (ceasuri manuale și ceasuri automatice) reprezintă primele forme de ceasuri de mână apărute pe piață, În cazul ceasurilor manuale trebuie să învârți de o rotiță în fiecare dimineață pentru a-l face să funcționeze, iar în cazul celui automatic este suficient să-l porți și mișcările mâinii tale vor face toată treaba.

Carcasa

Carcasa ceasului este foarte importantă pentru că de ea depinde durabilitatea acestuia. Din acest motiv, recomandarea este ca ea să fie din oțel inoxidabil. Cel mai bun tip de astfel de oțel este 316L.

Geamul

Acesta poate fi de trei tipuri: plastic, cristal mineral sau cristal safir.

Cel din plastic este de cea mai slabă calitate și nu prea este recomandat decât dacă știi că ceasul acela nu te va ține mult, cel din cristal mineral este de o calitate mai mare, dar tot se poate zgâria destul de ușor în anumite condiții, iar cel din cristal safir este cel mai rezistent, are cea mai mare transparență și este tratat cu antireflex, ceea ce îl face alegerea perfectă.

Cureaua

Așa cum ne-am obișnuit din exemplele de mai sus, și în cazul curelei avem mai multe tipuri și modele dintre care putem alege.

Ca să facem alegerea mai ușoară vom vorbi doar despre curelele și brățările din silicon, metal și piele.

Fiecare are întrebuințarea ei și se potrivește în diferite circumstanțe. Toate sunt destul de rezistente și, de exemplu, dacă porți ceasul când faci sport ar trebui să iei o curea din silicon. Curelele din piele sunt recomandate ținutelor elegante, iar cele din metal tind spre casual.

Acestea fiind spuse, sper că am lămurit câteva probleme pe care s-ar putea să le întâmpinați în alegerea ceasului perfect.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.